Sneeuwklokjes volgens de Da Vinci code

Het gaat als volgt: u plant een sneeuwklokje, in het voorjaar komt er een bloem uit. Eén bloem. Na een jaar is het bolletje iets groter geworden en het volgende voorjaar komen er twee bloemen uit. Aan het einde van dat jaar heeft u twee bolletjes. Weer een lente verder verschijnen er drie bloemen en een paar maanden later heeft u drie bolletjes. En zo verder en zo voort….volgens de reeks 1-1-2-3-5-8-13-21-34……..steeds een nieuw getal door de twee vorige getallen bij elkaar op te tellen.

Deze getallenreeks heet de reeks van fibonacci, dat weet nu bijna iedereen, want bijna iedereen heeft het boek ‘De Da Vinci Code’ van Dan Brown gelezen.

Als u de opvolgende getallen van de reeks door elkaar deelt krijgt u 1,618. Het getal phi, ook wel ‘de gulden snede’ genoemd. Dit is de snelheid waarmee de sneeuwklokjes zich in onze kwekerij vermenigvuldigen. Elk jaar maal 1,618 of wel een toename van ruim 60%.

Als ze zich in uw tuin net zo thuis voelen als bij ons dan gaan ze daar gewoon mee door. Tot het er in uw tuin net zo uitziet als in onze kwekerij.