Studiedagen

Over verwildering van sneeuwklokjes en andere bolgewassen

Hoe zorg je dat sneeuwklokjes zich goed uitbreiden? Moet je de bollen elke zomer uit de grond halen en in de herfst opnieuw planten? Dat soort vragen stellen veel tuiniers, ook aan ons. We kunnen hen meestal niet met een eenvoudig ja of nee, of zus of zo antwoorden. Liever laten we zien hoe de verschillende bolgewassen zich gedragen. Hoe ze zich vermeerderen en welke omstandigheden invloed hebben op het gedrag van bloembollen. Daarom zijn we een paar jaar geleden begonnen met het organiseren van workshops; speciaal voor de tuinier die het naadje van de kous wil weten.

Aan de hand van levend materiaal laten we zien hoe de levenscyclus van een groot aantal soorten bloembollen eruit ziet en wat dat betekent voor het 'gedrag'. Daarbij worden allerlei bollen en knollen aan een nauwkeurig onderzoek onderwerpen. Verder kijken we buiten wat er in de loop van het voorjaar met de bollen gebeurt.

Deelnemers van de workshops, zowel hobbyisten als professionals, zijn enthousiast over deze leerzame dagen. Ze verkenden met verbazing de interessante ondergrondse wereld van de bloembol. Wat valt daar veel te ontdekken! De verwachtingen werden ruim overtroffen.


Er zijn op het moment geen studiedagen gepland.