Sneeuwklokjes in 't Groen

Wij verkopen onze sneeuwklokjes 'In 't Groen', dat wil zeggen compleet met wortels en bladeren. Zo rooien we ze in het vroege voorjaar, waarna we ze direct aan onze klanten versturen. Het is de bedoeling dat de sneeuwklokjes daar zo snel mogelijk weer de grond in gaan. Meestal zullen ze nog een paar weken groen blijven, waarna het blad vergeelt en verdwijnt. Pas het volgend voorjaar zijn de sneeuwklokjes ten volle te bewonderen, maar dan komen ze ook op alsof ze er altijd al gestaan hebben. In de jaren daarop zullen ze zich snel vermeerderen.

Bij de sneeuwklokjes die u droog kunt kopen - in de herfst, in een zakje - is het resultaat vaak teleurstellend. Vaak zijn die bolletjes al verdroogd of versteend voor ze de grond in gaan, en schieten daardoor geen wortel meer. Als ze dat wel doen, duurt het vaak nog jaren voor ze echt op gang komen.

Vandaar dat wij er voor kiezen om onze sneeuwklokjes in 't groen te verkopen. Er is één nadeel aan het planten van sneeuwklokjes in 't Groen: u moet bijna een jaar wachten voordat u ten volle van uw aangeschafte sneeuwklokjes kunt genieten. Maar dit geduld wordt in de volgende jaren dubbel en dwars goed gemaakt door een steeds groter aantal bloemen.